fredag, maj 23, 2008

Här vaktar jag

När vi är på landet går antingen min matte eller min lilla-matte en sväng med mig på morgonen och då går vi på den lilla åkervägen upp till stora vägen. Det är en ganska lagom promenad för jag hinner nosa upp alla spår efter inkräktare. Kaninspår är det ganska gott om och ibland måste jag bara försöka nosa upp kaninen, för jag känner ju att den varit där alldeles nyligen. Och då drar jag iväg över fälten trots att jag inte får, men man måste ju faktiskt få ha lite roligt ibland.
Här är vi på väg hemåt och då tar jag det lite lugnare, för på tomten finns inga objudna gäster. Dom känner nog lukten av mig och förstår att här vaktar jag både marken och människorna. Och ni kan ju själva se att det är ett ganska stort område som jag måste söka igenom flera gånger varje dag.

tisdag, maj 20, 2008

Mina fina pinnar

När vi är på landet brukar jag hjälpa matte att bära in ved, hon lastar skottkärran full och jag tar ett vedträ i munnen. Ibland brukar jag tappa vedpinnen, men det gör ingenting för jag hämtar bara en ny från mattes skottkärra.
Här har jag hittat en så´n där rund och fin pinne som människorna brukar använda då de ska grilla eller bara elda lite skräp på gården. Dom pinnarna får jag nästan aldrig ha ifred och jag brukar gömma dom i det höga gräset, men matte hittar dem nästan varje gång.

söndag, maj 11, 2008

Med min boll

Oj vad glad jag blev när jag hittade min gamla boll på gården. Det har visserligen gått hål på den, men det gör ingenting, den är mycket lättare att bära när man kan bita till i kanten. Och gissa om både matte och lilla-matte fick jobba. Så fort de kom ut sprang jag fram med bollen till dem så att de fick kasta bollen så långt de kunde.
Jag älskar att springa och hämta den och så lägga ner den framför dem så att de kan kasta en gång till. Lilla-matte försökte lura mig flera gånger och jag gick på det i början, men sen blev det stopp. Hon ska inte tro att jag är så lättlurad.

fredag, maj 09, 2008

Ville bara visa...

Så här glad blev jag när jag kom ner till landet och fick springa ut i det sköna gröna gräset och busa! Och hela gräsmattan var full med tusenskönor sa matte, men jag tycker nog att det är jag som är den bästa tusenskönan.