fredag, februari 29, 2008

Lek och bus

Min matte fick några jättefina bilder på hur det ser ut när min bästis Adam och jag leker och busar. Det var Adams matte som tagit dem när ví var på långpromenad häromdagen och jag tycker själv att jag får finare färger i min päls när hon tar korten.
Så här försiktigt brukar jag sätta tassen mot Adam för att han ska börja busa och springa efter mig!
Och ibland ställer sig Adam på baktassarna och inleder med en liten brottningsmatch...
Så plötsligt vet jag inte riktigt var jag har Adam och inte heller vilket som är bak och fram. Men det gör ingenting för vi snurrar bara runt och fortsätter sedan att springa runt i full fart.

söndag, februari 24, 2008

Det doftar gott

Matte tycker nog att jag är väldigt jobbig just nu för jag går ju ständigt med nosen i backen. Hon försöker få mig att lyssna, men jag tycker inte att jag har tid, det är ju så många dofter överallt som jag gillar.
Och ibland kan jag känna att här har det gått en tjejhund, som löper och då blir jag förstås extra intresserad av platsen.
Ja matte har det inte så lätt alla gånger när jag vill lukta på allt, så ibland går jag fram till henne bara för att tala om att jag inte har glömt bort henne. Och då glömmer hon nästan bort att jag inte lyssnade för en stund sedan.
Annars är det träning som gäller, matte vill att jag ska gå fint bredvid henne och jag försöker så gott det går. Fast luktar det för gott glömmer jag bort mig!

onsdag, februari 13, 2008

På en klippa i solen

Idag har vi varit ute och gått jättelångt, det var så fint väder att matte tyckte att vi skulle gå ner till sjön och titta på solen en stund.
Men jag gjorde precis tvärtom, jag vände ryggen åt solen och började kolla in alla sjöfåglar som låg där ute och skvalpade.
Det var ganska skönt att sitta stilla en stund, matte håller ju på och tränar med mig nästan hela tiden vi går och jag får inte nosa där jag vill.
Tycker ju att det luktar så gott för det har nog gått väldigt många tikar här, men jag har inte träffat någon av dem idag.
Jag tror faktiskt att matte lurade mig när vi gick ner till sjön för jag kände att det hade gått förbi en fin tik när vi kom upp på vägen igen. Och jag håller på att bli vuxen säger matte, för jag fyllde faktiskt elva månader igår!